Aalto Health Platform

Aalto Health Platform on uudenlainen yhteistyöalusta, joka tukee ja kehittää Aalto-yliopiston terveyden ja hyvinvoinnin alan toimijoiden yhteistyötä ja Aallon yhteistyötä tällä alueella muiden organisaatioiden kanssa Suomessa ja maailmanlaajuisesti.

Terveys- ja hyvinvointiteema muodostaa yhden Aallon valitsemista tutkimuksen avainalueista, joita yliopisto kehittää eri tavoin, osaa myös platform-yhteistyöalustojen keinoin. Näitä keinoja ovat tutkimuksen edistäminen, teknologian siirron tukeminen innovaatioiden ja kasvuyritystoiminnan syntymiseksi ja ylipäätään liiketoiminnan hyödyksi, ja Aallon toiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistaminen muinkin tavoin.

Aalto Health Platform on aktiivinen terveyden ja hyvinvoinnin alueella laajasti, sisältäen terveydenhuollon ja hyvinvoinnin laitteet, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän datatieteen, biomateriaalit, bioteknologiat, lääkeainekehitykseen liittyvän tutkimuksen, ja näiden perustana olevat teknologiat.

Ala sisältää myös terveydenhuollon hallinnon, johtamisen ja politiikan tutkimuksen alatasolta ylätasolle asti, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon arkkitehtuurin sekä alan tuotteiden teollisen muotoilun.

Lisätietoa Aallon osaamisesta terveyden ja hyvinvoinnin alueella ja alueen professoreista saat englanninkielisiltä sivuiltamme.

Aalto Health Platform tukee erilaisia yhteistyötä kehittäviä aktiviteetteja yhteistyöorganisaatioidemme, yritysten, sairaaloiden sekä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kytkemiseksi tiiviimpään, synergiseen yhteistyöhön kanssamme. Identifioimme oikeat asiantuntijat yhteistyöstä kiinnostuneita tahoja varten.

Helsingin seudulla Aalto Health Platformin työ sisältyy Health Capital Helsinki -konsortioon. Health Capital Helsinki on laaja-alainen innovaatioekosysteemi, jonka Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ja Helsingin kaupunki perustivat vuonna 2015.

Aalto Health Platform toimii yliopistonlaajuisesti yhdistäen toimijat Aallon kuudesta korkeakoulusta, ja sitä johtaa Executive-in-Residence Markus Mäkelä.

Sähköposti: health [at] aalto [dot] fi

Aalto Health Platformille asetetaan johtoryhmä alkuvuodesta 2016.

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää